top of page

Wie zijn wij?

 

Thai Restaurant Buriram opende op 9 maart 2006 haar deuren aan de Vismarkt in Hoorn. Als het enige Thaise restaurant in de regio was dat voor veel mensen uit Hoorn en omgeving een welkome aanvulling op het bestaande restaurant aanbod in Hoorn.

 

Het concept dat we voor onze zaak voor ogen hadden bestond voornamelijk uit het serveren  van kwalitatief goede en authentieke gerechten voor een redelijke prijs. Daarnaast moest de service op een goed niveau zijn en de inrichting sfeervol.

 

Met andere woorden: niet alleen het eten moet goed zijn, maar onze gasten moeten ook kunnen rekenen op een goede sfeer en een prettige bediening.

 

Dat we hier goed in zijn geslaagd blijkt wel uit ons nog altijd

groeiend aantal enthousiaste vaste gasten.

De Vismarkt

Ons adres –  Vismarkt 1 – kent een rijke historie. De allereerste vismarkt van Hoorn was eerst gevestigd op het nabijgelegen plein de Roode Steen. In die tijd was op de Roode Steen veel bedrijvigheid  en dat trok veel bezoekers aan. De eveneens aldaar gevestigde vismarkt werd i.v.m. de overlast die de vislucht veroorzaakte verplaatst naar de huidige Vismarkt.

 

Daar waren veel minder mensen die last hadden van de vislucht en bovendien werden er maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Men had namelijk reigers gevangen en  gekortwiekt. Deze reigers werden dan na het sluiten van de vismarkt ingezet om de restanten van de vis op te ruimen.

 

Voor zover ons bekend is op de Vismarkt achtereenvolgens gevestigd: een slagerij, een Frans restaurant, een pannenkoekenrestaurant, een Indonesisch restaurant en nu dan een Thais restaurant.

Buriram

Ons restaurant is genoemd naar de provincie Buriram waar gast-vrouw Sunee is geboren en getogen. Buriram ligt in het Oosten van Thailand en grenst aan de zuidkant aan Cambodja. Landbouw (en dan voornamelijk rijstteelt) is er de belangrijkste bron van inkomsten.

Tijdens de Khmer periode was de stad Buriram als provinciehoofdstad het centrum van deze cultuur. In Buriram vinden wen dan ook nog vele bezienswaardige ruines uit de Khmer periode.

 

Het Oosten van Thailand wordt ook wel Isaan genoemd. Buriram is een van de 3 grote steden van deze streek. Economisch gaat het in dit deel van Thailand wat minder dan in de andere delen van het land. Het toerisme is in deze regio ook (nog) niet echt op gang gekomen. Toch is er in deze streek veel te zien en zeker een aanrader voor mensen die van de drukbezochte toeristische routes willen afwijken.

bottom of page